Over ABCzetje

Stichting ABCzetje¡ is op 21 september 2016 opgericht door onze vriendin Olga. Ze deed dat zes weken voordat zij stierf.

Olga had een scherp oog voor de nog altijd bestaande ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Daar wilde ze niet alleen maar over praten, ze wilde er ook iets mee doen. Tijdens haar leven én na haar dood. Ze richtte stichting ABCzetje! op, met de eerste letters van haar naam: Ana Maria Olga Bernardez Cid. Dankzij het geld dat zij naliet en schenkingen van donateurs lukt het ons, haar vriendinnen, om haar werk voort te zetten.

Dit zei Olga er zelf over:

“Suikertantes: dat vind ik een oubollig woord. Maar dat is toch wel wat mij voor ogen staat. Dat de stichting bijspringt als een jonge vrouw even klem komt te zitten. Als het tegenzit, dan bel je je suikertante. Maar niet iedere vrouw heeft zo’n suikertante. En daarom is er ABCzetje! om jou net even over die hobbel te helpen. Zodat je zelf weer verder kunt.”

Wat we doen

Opleiding

Je mag onze hulp inroepen, wanneer je je opleiding wilt afronden en daar om bepaalde redenen niet toe in staat bent. We betalen bijvoorbeeld boeken of een deel van je collegegeld.

Begeleiding

We hebben een groot netwerk van vrouwen om ons heen, die allemaal eigen kennis er ervaring hebben. Die zetten we graag voor je in. Bij het solliciteren, bij het vinden van een stageplek of bij het leren omgaan met geld.

Ontwikkeling

Wil je je sterke kanten ontdekken en ontwikkelen, zodat je beter werk vindt? Dan bestaat ons zetje bijvoorbeeld uit een cursus, of betalen we een training of coaching.

Wederkerigheid

We geven jou een zetje en we hopen dat jij op jouw beurt weer iets kan betekenen voor een ander. Alleen al een keertje oppassen doet wonderen. We zijn benieuwd naar je ideeën.

Waar we voor staan

Laagdrempelig

Geen lange, ingewikkelde procedures. Je weet snel of we iets voor je kunnen doen. Als je een zetje krijgt komen we in actie om het ook zsm voor elkaar te krijgen.

Bescheiden

Geen grote bijdrage(n), maar kleine steuntjes in de rug, om hindernissen in opleiding of richting werk kleiner te maken.

Persoonlijk

We zijn geen professionele hulpverleners maar betrokken vrouwen die zich inzetten om andere vrouwen op weg te helpen.