Beste ,

Het is even geleden dat je van ons gehoord hebt. Tussen de Corona-perikelen door hebben we niet stilgezeten.

In 2021 ontvingen we in totaal 14 aanvragen, waarvan we er 12 hebben gehonoreerd.

Rode draad in de verhalen van aanvraagsters is dat zij door schulden uit het verleden niet kunnen starten of doorgaan met een opleiding. Vanwege hun beperkte netwerk lukt het niet om in eigen omgeving ondersteuning te vinden. Ze vallen buiten alle bestaande regelingen en staan écht met lege handen. 

ABCzetje steunt deze vrouwen, zodat ze zelf weer verder kunnen.

Afscheid van het eerste bestuur

Op 21 september 2016 werd Stichting ABCzetje opgericht. Janny Direrx, Ellis Houweling en Marlèn Daene zetten alles op alles om de stichting in no-time een feit te maken. 

Het bleek een flinke klus om een ANBI status te verwerven en een interne werkwijze te ontwikkelen. Er moest ook een website komen en een privacystatement.

Janny, Marlèn en Ellis hebben met veel inzet en een groot gevoel voor verantwoordelijkheid, de afgelopen jaren het fundament gebouwd waarop ABCzetje kan groeien en bloeien.

Namens ons allemaal: dank jullie wel!

Het nieuwe bestuur wordt gevormd door Alice Wiegers, Soraya Beumer en Lia Deiman.

Renata over haar zetje:

De opleiding tot coach is een schot in de roos. Ik geniet ervan dat ik weer kan leren, verdiepen en mezelf ontwikkelen via onderwerpen die me boeien. Ik sta weer helemaal ‘aan’. Het leerproces stimuleert mijn creativiteit en geeft me een goed gevoel over mijzelf. Door mijn eigen groei te zien en weer te ervaren dat ik het heft in handen neem en mijn doelen, mijn toekomst vormgeef en plan heb ik nu de zelfverzekerdheid dat ik dit ook behalen kan!

Ik bruis van de ideeën over wat ik ga doen!